top of page

Aardappelen

Bij het gebruik van een standaard vacuümzak, kan het zetmeel dat vrij komt bij geschilde aardappels het verpakte product een grijze kleur geven.

 

Het is tevens moeilijk een goede seal te krijgen, aangezien het zetmeel de seal zwakker maakt.  

 

Door het geschild en gevacumeerd aanleveren van de aardappels aan bijvoorbeeld de horeca, geeft u een meerwaarde aan het product. De kok hoeft zelf niet meer te schillen en wil graag extra betalen voor het gemak. Tijdens transport bent u er van verzekerd dat het product niet aangetast wordt door invloeden van buitenaf. Volgens de regels van HACCP kunt u een veilig product leveren.

 

Voor het verpakken van geschilde aardappels en bijvoorbeeld frites, adviseren wij de Hevel AA-5 vacuümzakken. Deze zakken zijn speciaal ontwikkeld om de problemen met verkleuren en sealen tegen te gaan.

 

Het is belangrijk dat de aardappels en frites goed droog ingepakt worden. Dit om zwart verkleuren en bacteriegroei tegen te gaan. Zodra de verpakking geopend wordt, raden wij aan het product goed onder stromend water te spoelen.  

 

Hele geschilde aardappels worden over het algemeen gevacumeerd. Aardappelschijfjes en frites worden met M.A.P. verpakt.

bottom of page