top of page

Groenten

Door het gesneden en gevacumeerd of gasverpakt (M.A.P.) aanleveren van groenten aan bijvoorbeeld de horeca, geeft u een meerwaarde aan het product. De kok hoeft zelf niet meer te snijden en wil graag extra betalen voor het gemak.

 

Tijdens transport bent u er van verzekerd dat het product niet aangetast wordt door invloeden van buitenaf. Volgens de regels van HACCP kunt u een veilig product leveren.

 

Maar ook voor de groentendetaillist zijn er voldoende mogelijkheden om succesvol gebruik te maken van vacumeren.

Te denken valt bijvoorbeeld aan portieverpakkingen, reeds gegaard of rauw. Of, in de winter stamppot met worst, volgens grootmoeders recept. 

In de zomer een heerlijke rauwkost salade, eventueel met gerookte kip of zalmsnippers, om mee te nemen of direct op te eten. 

De mogelijkheden zijn legio.

 

Asperges

 

Dit seizoensproduct is zeer geschikt om te vacumeren. Door een vacuümzak met een geschikte barrière te gebruiken is de houdbaarheid aanzienlijk te verlengen. Geschilde asperges zijn uitstekend per portie te verkopen en in te vriezen. Zo kan de horecaondernemer of de consument nog lang na het officiële seizoen van deze delicatesse genieten.  

 

Vaak worden harde producten als aardappels, rauwe broccoli etc. vacuüm verpakt. Rauwkost en gegaarde producten blijven langer vers als ze met gas (M.A.P.) worden verpakt. Hierbij is het belangrijk dat producten als tomaat en komkommer niet te lang worden gevacumeerd, voor er gas in de zak gespoten wordt. Dit om te voorkomen dat het vocht uit het product geperst wordt. 

Asperges kunnen het beste vacuüm verpakt worden in een Hevel Super Export Plus vacuümzak en om lichtinvloeden tegen te gaan in een UV-barrier zak.

bottom of page