top of page

Kaas

Kaas wordt veelal verpakt om uitdroging en schimmels te voorkomen. In delicatessenwinkels wordt kaas vaak met een rekfolie afgedekt. Aangezien deze folie geen bescherming biedt tegen uitdroging, zal er regelmatig een plakje kaas afgehaald worden, dat niet meer te verkopen is. Bij elkaar opgeteld kosten al deze plakjes meer dan een goede vacuümzak.

 

Ook de wat vochtige kazen als bijvoorbeeld geitenkaas, fetakaas en mozzarella kunnen uitstekend vacuüm verpakt worden. Vanzelfsprekend dient de machine zo te worden afgesteld, dat de vorm van de kaas niet verandert. Onze adviseurs helpen u hier graag bij.

 

Voor het rijpen van kaas heeft Hevel speciale rijpingszakken ontwikkeld. Door de constante kwaliteit van deze zakken blijft het rijpingsproces volledig beheersbaar.

 

Voor harde kaassoorten adviseren wij de Hevel Premium vacuümzakken. Door de uitstekende luchtdichte laag blijft de kaas lang vrij van schimmels en uitdroging. De hoge rek van de folie garandeert minder lekkage door scherpe kanten dan standaard vacuümzakken en zorgt voor een perfecte glans en productpresentatie.

 

Harde kazen worden over het algemeen volledig gevacumeerd.

 

Zachtere kazen worden zodanig gevacumeerd dat er zoveel mogelijk lucht uit de verpakking wordt gehaald, maar dat de vorm van de kaas niet verandert.

 

Geraspte kaas en plakjes kaas komen het beste tot hun recht met gasverpakking. (M.A.P.)

bottom of page