top of page

VACUUM BAGS - SPECIAL FILMS

About Us

HEVEL VACUUM BV is al sinds 1975 internationaal toonaangevend op het gebied van vacuümzakken en dieptrekfolie. HEVEL vacuümzakken en folie worden wereldwijd in zo'n 40 landen gebruikt. 

 

HEVEL vacuümzakken zijn gecoëxtrudeerd volgens de laatste technologie.

​HEVEL VACUUM: YOU'VE TRIED THE REST AND FOUND THE BEST.

HEVEL zakken hebben meer rek dan gelamineerde 3-zijsealzakken. Dit betekent dat HEVEL zakken sterker zijn en niet kunnen dé-lamineren (loslaten van de lagen).

 

Door het gebruik van 1e kwaliteit Polyethelene, gecombineerd met Surlyn of EVA, kunnen HEVEL zakken zeer goed worden dichtgeseald, zelfs door vet of vocht.

 

De grondstoffen zijn altijd van dezelfde kwaliteit, zodat geen verschillen tussen geleverde partijen optreden. De receptuur is geheim en wordt nauwlettend gecontroleerd op afwijkingen.

 

HEVEL vacuümzakken hebben standaard een dikke laag Nylon (Polyamide) van de beste kwaliteit als luchtbarrière. De lucht wordt beter en langer buiten de zak gehouden. Hoe minder lucht, des te beter de houdbaarheid van het verpakte product.

 

HEVEL zakken kunnen een besparing opleveren tot wel 6 procent. O.a. door het volledig terugkleuren van vers rundvlees na het uitpakken. Het gebruik van andere zakken leidt soms tot bruine vlekken op het vlees. Minder gewichtsverlies en minder vocht in de zakken dragen ook bij tot de besparing.

 

Na een week geven sommige vacuümzakken een zure lucht in de zak na heropening. Deze zurige lucht kan ook op het product overgaan. HEVEL zakken geven deze zurige lucht niet.

 

Alle HEVEL zakken gaan gemakkelijk open voor een snelle verwerking. De zakken kleven niet aan elkaar en zijn niet gepoederd.

 

Voor zover bekend, zijn HEVEL zakken de enige vacuümzakken ter wereld die echt kiemarm worden geproduceerd via een Absoluut-filter (geen loze kreet, laboratorium-rapporten zijn aanwezig). Het standaard coëxtrusie-proces alleen geeft geen volledig kiemarme binnenzijde, zoals vaak wordt beweerd. Aangezien het vacuümsysteem is gebaseerd op terugdringen van bacteriegroei, is een kiemarme binnenzijde uiterst belangrijk.

 

Note: 

Bacteriën kruipen nooit in lege vacuümzakken. Natuurlijk hebben de verpakte producten hun eigen bacteriën, maar hoe minder bij aanvang, hoe beter.

In vergelijking tot andere zakken kan de houdbaarheid van gevacumeerde producten in HEVEL zakken met ongeveer 1 week worden verlengd.

 

Inkleuren en bedrukken behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

HEVEL heeft zeer veel breedtematen op voorraad, en de zakken kunnen op elke gewenste lengte worden afgesneden.

 

Vanwege de hoge rek en zeer hoge gasdichtheid, worden de HEVEL zakken ook steeds meer buiten de voedingsindustrie ingezet.

 

De HEVEL vacuümservicedienst staat geheel gratis ten dienste van de verbruiker voor het oplossen van vacuümproblemen, afstelling van de machine etc. (Reparaties aan machines worden niet door deze dienst verricht.)

 

De grote voordelen van de Hevel PA/PE zakken t.o.v. enkelvoudige folies als PP of PE zijn de hoge lucht-, vocht-, aroma- en geurdichtheid.

 

Wij leveren:

 

- Vacuümzakken.

- Zakken voor gasverpakken.

- Sous-vide kookzakken tot + 90ºC.

- Sous-vide kookzakken tot + 120ºC.

- AGF groenten gaszakken.

- Vacuüm bewaarzakken.

- Vacuüm krimpzakken.

- 5-laagse aardappel vacuümzakken.

- Diverse zakjes met een frisse opdruk voor o.a. rookworst, barbecue, vis en visspecialiteiten en broodproducten.

 

Hevel zakken bevatten geen PVC, PVDC, weekmakers, zijn niet bestraald en zijn poedervrij.

 

Hevel is HACCP-CODEX gecertificeerd door Lloyd's Register Quality Assurance B.V.

KIEM​

ARM

"HEVEL zakken de enige vacuümzakken ter wereld die echt kiemarm worden geproduceerd via een Absoluut-filter (geen loze kreet, laboratorium-rapporten zijn aanwezig). Het standaard coëxtrusie-proces alleen geeft geen volledig kiemarme binnenzijde, zoals vaak wordt beweerd. Aangezien het vacuümsysteem is gebaseerd op terugdringen van bacteriegroei, is een kiemarme binnenzijde uiterst belangrijk."

 

bottom of page