Minder verlies van vitaminen, smaak en vocht dan bij traditionele bereidingswijzen.
Maaltijden worden in een kookzak bereid voor een optimale smaak. Door verse, rauwe producten vacuüm te verpakken in een kookzak en deze in een combisteamer of au bain marie te bereiden, ontstaat een minimaal verlies aan vitaminen, smaak en vocht. Zeker in vergelijking met traditionele bereidingswijzen.
Bij deze manier van bereiden worden zeer hoge eisen aan de verpakking gesteld. De kookzak mag geen smaak- of geurafdracht hebben naar het verpakte product. De verpakking dient langere tijd tegen een hogere temperatuur bestand te zijn en de seal van zowel de producent als van de klant is belangrijk voor succesvol koken in de kookzak.
Minder verlies van vitaminen, smaak en vocht dan bij traditionele bereidingswijzen.
Hevel-X kookzakken zijn geschikt tot 85°C en Hevel-XS kookzakken tot 120°C.
Geen risico op scheuren of lekken, zelfs bij langdurige verhitting in een combisteamer of au bain-marie.
De kookzak beïnvloedt de smaak van de maaltijd niet, waardoor pure smaken behouden blijven.
Sous-vide koken
Ideaal voor het langzaam garen van vlees, vis en groenten met behoud van textuur en smaak.
Maaltijdvoorbereiding:
Perfect voor grootkeukens en cateringbedrijven die efficiënt en consistent willen werken.
Industriële voedsel-
productie:
Geschikt voor bedrijven die maaltijden in vacuüm verpakken en verhitten voor verkoop of distributie.
Horeca en gastronomie:
Helpt chefs bij het bereiden van culinaire gerechten met maximale controle over de kookprocessen.
Met Hevel kookzakken kiest u voor een betrouwbare en hoogwaardige oplossing voor het bereiden van vacuüm verpakte maaltijden. Door de uitstekende temperatuurbestendigheid, lekvrije verpakking en behoud van smaak en voedingsstoffen, bieden deze kookzakken extra zekerheid en gemak in zowel de professionele keuken als de voedselindustrie.
© 2025 Hevel Vacuüm – Webdesign door Webreturn