top of page

NIEUWS

De Hevel GLX is een sensationele vacuümzak.

Met deze doorzichtige zak wordt het zgn. bruin verkleuren van vlees in een vacuüm verpakking aanzienlijk vertraagd.

 

Rode vleeskleur

 

Het bleek dat er grote behoefte is in de markt naar doorzichtige vacuümzakken waarin bij diverse vleessoorten de mooie rode vleeskleur behouden blijft, zonder kunstmatige toevoegingen. Hollands biefstuk, France Limousin, Dikbil tot zeer gevoelig kalfsvlees, de resultaten zijn uitstekend. In de Nieuwe GLX zakken blijft de mooie rode kleur van vlees tot wel 4 keer zo lang behouden.

 

Toonbank

 

Ook na het uitpakken uit de GLX blijft de frisse kleur een aantal dagen behouden. Dit geeft extra mogelijkheden voor de slager om een mooi stuk vlees te presenteren in de toonbank. Er is meer tijd om het vlees te verkopen en er is minder afsnijverlies.

Horeca

 

Veel koks willen geen vlees met bruin verkleuring meer. Met de GLX kan de horecaslager nu aan de wensen van de horeca voldoen: Een gevacumeerd stuk vlees aanbieden, dat in een doorzichtige verpakking mooi rood blijft.

 

Zonder toevoegingen

 

Door diverse bedrijven wordt al jaren gezocht naar mogelijkheden om het vlees langer zijn frisse kleur te laten behouden. Kunstmatige toevoegingen, gasverpakken (MAP) en zelfs het injecteren met zuurstof geven toch niet het gewenste resultaat. Ook krimp- en skinverpakkingen verlengen het kleurbehoud niet of nauwelijks en worden als niet attractief ervaren. Met de nieuwe GLX kan de slager weer gewoon zijn werk doen. De verpakking doet zonder kunstmatige toevoegingen de rest!

 

Aangezien de speciaal benodigde grondstoffen op de wereldmarkt zeer beperkt leverbaar zijn, heeft Hevel exclusieve contracten afgesloten om de constante kwaliteit en levering te waarborgen.

 

In de praktijk getest

 

Tijdens de ontwikkeling is nauw samengewerkt met vakmensen. Hun feedback heeft bijgedragen aan het optimaliseren van de GLX. Hieronder volgt een greep uit hun bevindingen: Slager Sjaak van der Werff uit Heemstede, voorzitter van de Vereniging Amsterdamse Slagers: Deze vacuümzak is de beste vernieuwing sinds 10 jaar! Het Waterlands Weelde Kalfsvlees blijft 4 weken op kleur in deze nieuwe zak. Nadat het vlees uitgepakt is en even "geademd" heeft, is de smaak perfect. Ook in de toonbank blijft de kleur goed. Het Limousin Regionaal rundvlees blijft ook zeer goed op kleur. De slager heeft met deze GLX-zak goud in handen! Iedereen mag me bellen over deze vinding van Hevel. We moeten meer bezig zijn met kwaliteit. Slager Lautenschutz, bestuurslid Gelderse Slagers Kombinatie: Ik werk met luxe zwaar rundvlees, wat uitermate voorzichtig verwerkt moet worden. Voor de test hebben we een dikke plaat volledig afgevliest en in een GLX gevacumeerd. Normaal gesproken wordt het vlees bruin in de verpakking door het tekort aan zuurstof, maar tot mijn verbazing bleef het vlees de gehele test mooi rood. Het mooie is, dat uit het vacuüm, het vlees 3 dagen in de toonbank heeft gelegen, waar de kleur perfect bleef.

bottom of page