top of page

Maaltijden worden in een kookzak bereid voor een optimale smaak. Door verse, rauwe producten vacuüm te verpakken in een kookzak en deze in een combisteamer of au bain marie te bereiden, ontstaat een minimaal verlies aan vitaminen, smaak en vocht. Zeker in vergelijking met traditionele bereidingswijzen. 

 

Bij deze manier van bereiden worden zeer hoge eisen aan de verpakking gesteld. De kookzak mag geen smaak- of geurafdracht hebben naar het verpakte product. De verpakking dient langere tijd tegen een hogere temperatuur bestand te zijn en de seal van zowel de producent als van de klant is belangrijk voor succesvol koken in de kookzak.

 

Bij deze manier van bereiden is goedkoop vaak duurkoop. Alleen door te werken met goede en verse ingrediënten zal de smaak optimaal zijn. Een normale vacuümzak of lage kwaliteit kookzak geeft veel ergernis. Er is niets vervelender dan een verpakking die in de ketel of steamer lek gaat. 

 

Hevel werkt daarom met speciaal geselecteerde grondstoffen voor onze kookzakken. De constante kwaliteit geeft u extra zekerheid bij het bereiden van maaltijden. 

De Hevel-X vacuümzakken kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 85ºC.

De Hevel-XS kookzakken kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 120ºC.

 

Om een volledige verwarming in de verpakking te krijgen, worden de producten volledig gevacumeerd.

Maaltijden

bottom of page