VACUUM BAGS - SPECIAL FILMS
10 GOUDEN REGELS OM TE VACUMEREN
-
Oud vacuümvocht is niet sealbaar. Maak bij het opnieuw vacumeren van vlees een zogenaamde "kraag" aan de vacuümzak door deze een stukje dubbel te vouwen.
-
De olie van een vacuümmachine moet minimaal twee keer per jaar worden ververst. Bevinden zich in het peilglas van de olie luchtbelletjes of vochtaanslag, verwissel dan de olie. Laat de machine ongeveer een half uur draaien en ververs de olie dan opnieuw.
-
Het teflon (plakstrip) op de sealbalk dient om een goede seal te maken. Is het teflon doorgebrand, breng dan nieuw teflon aan. Hiervoor hoeft geen monteur te komen.
-
De vacuümpomp is het belangrijkste onderdeel van de machine. Het vacuümbereik (Torr) staat op de pomp aangegeven. Het vacuümbereik zou niet lager moeten zijn dan 99,7 procent.
-
De juiste afstelling van de machine is erg belangrijk. De sealnaad mag niet open te trekken zijn en de zak moet strak om het product zitten. Let niet op de meters, maar op het verpakte product. Seal geen plooien.
-
Gebruik nooit kleurmiddelen op vlees dat gevacumeerd moet worden.
-
Zet gevacumeerd vlees op zijn kant in de stapelrekken met het vet naar boven. Niet stapelen in verband met drip.
-
Ga niet in op aanbiedingen van goedkope vacuümzakken; het kan u veel geld kosten. Vacumeer liever niet dan slecht. Denk aan de volgende spreuk: "De ergernis over slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde over de lage prijs al lang vergeten is".
-
Ook voor een korte bewaartijd is een goede vacuümzak nodig. Het gevacumeerde product gaat sneller in kwaliteit achteruit dan u denkt.
-
Bedrukte vacuümzakken met uw eigen firmanaam of vignet zorgen voor een betere presentatie en onderscheiden zelf gemaakte producten van fabrieksproducten.